עוגת גבינה לפסח

רכיבים

• 3/4 1 כוסות גבינת ריקוטה
• 3 כפות שמן קוקוס
• גרידה מתפוז אחד או לימון
• 4 חלמונים
• 1 שקית אבקת אפיה
• 4 חלבונים
• 1 כוס אבקת סוכר
• 1 כף תמצית וניל איכותית
• חמאה (לשימון התבנית)
• אבקת סוכר (להגשה)

הכנה

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם מחצית מכמות אבקת הסוכר (חצי כוס), תמצית הווניל, גרידת התפוז או הלימון, שמן הקוקוס, אבקת האפיה והחלמונים.
3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם אבקת הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
4. מקפלים את שתי התערובות למסה אחידה ואוורירית: מעבירים שליש מכמות הקצף לקערה עם תערובת הריקוטה, מערבבים עם מרית (לקקן) בתנועות קיפול ואז ממשיכים להטמיע את שאר הקצף.
5. עוטפים את התבנית הקפיצית ברדיד אלומיניום מבחוץ ומשמנים בשמן קוקוס. יוצקים את המסה לתוך התבנית ומניחים את התבנית העטופה באלומיניום לתוך תבנית גדולה עם מים (כדי למנוע מהמים לחדור לתבנית).
6. את התבנית הכפולה מכניסים לתנור שחיממנו למשך שעה.
7. מקררים היטב, מחלצים מהתבנית ומגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.